Drage moje čitateljice,

Prvo, kratki uvod :). Znam znam, već ste sve primijetile da više ne pišem recenzije tako često, ali su bar objave na Facebook page-u redovne ;). Koliko god se trudila uhvatiti korak s vremenom i poslom, teško se uspjevam nakon 8 sati provedenih pred računalom ponovno natjerati da sjednem i napišem neku recenziju. Nadam se da mi ne zamjerate i da se svejedno veselite mojim tipkarijama ;).

Za Božić sam dobila ruž Bourjois Rouge Edition Velvet  u nijansi 11 So Hap’pink s mat finishom i danas ću vam ga nešto detaljnije predstaviti. Ruž praktički svakodnevno koristim i vjerujem da vam je već sad u startu jasno da je to jedan od MUST HAVE ruževa u vašoj kozmetičkoj torbici ;).

Bourjois Rouge Edition Velvet je tekući ruž pakiran u plastičnu prozirnu ambalažu unutar koje je spužvasti aplikator koji je sasvim praktičan i omogućuje poprilično precizno nanošenje. Pakiran je količni od 7,7 ml, rok trajanja mu je 12 mjeseci od otvaranja i dostupan je u 12 nijansi.

SAM_1781

Nijansa 11 So Hap’pink je izrazito pigmentirana boja mesa koja se vrlo lako aplicira, ne razmazuje se te neposredno nakon nanošenja dobiva mat finish koji pruža dugotrajnost ružu. Nakon otvaranja ruža, u prvi mah se osjeti ne baš privlačan sintetički miris koji vrlo brzo nestaje i ne osjeti se kada ruž nanesete na usne. Vrlo lako se nanosi, jako je maziv i moguće je višeslojnim nanosima pojačati intenzitet boje. Što se tiče trajnosti mogu reći jednom riječju da je više nego fantastična :D. Ovaj ruž će preživjeti, uz konzumaciju hrane i pića, i do 6 sati!! I to bez potrebe za popravljanjem :) Nakon toga počinje lagano i blijediti s unutarnjeg dijela usana prema vanjskom. Nijansu So Hap’pink je vrlo jednostavno ukombinirati u dnevni ili neki dramatičniji look. Osobno ga koristim na dnevnoj bazi jer se odlično uklapa u poslovni look.

FotorCreated3

Kao i svaki mat ruž i ovaj ima svojih klasičnih nedostataka. Ruž ističe sitne borice, ispucalu kožu, a nakon nekoliko sati nošenja poprilično jako isuši usne. Prije nanošenja ovog ruža morate vrlo dobro pripremiti usnice tako da se sam vizualni dojam ne bi izgubio među sitnim nepravilnostima. Preporučam da prije nanošenja napravite piling usana i dobro ih nahranite bogatim balzamom. Nakon što se balzam u potpunosti upije, vaše usne su spremne za nanošenje mat ruža :) Ukoliko ćete ruž nanijeti neposredno na balzam, izostat će mat efekt i ruž će izgubiti na trajnosti.

Do sljedeće recenzije, šaljem vam hrrrpuuu pusica :) :*

1700415208442114211114