Vjerojatno ste već sve upućene u važnost čišćenja lica i koliko je bitno koži pružiti adekvatnu njegu. Primarno bismo trebale ulagati u preparativnu kozmetiku kako bismo imale zdravu i blistavu kožu, jer bi nam svima trebao biti cilj smanjiti ili u potpunosti eliminirati nepravilnosti. Radije budite u potrazi za savršenom umivalicom i kremom za lice, nego za puderom. If you know what I mean ;).

Za moju ljubav prema Loko Prirodnoj Kozmetici već vjerojatno sve znate jer je nesebično dijelim s vama i zato ću i u ovom postu ponovno pisati jednu bajku o njihovom sapunčiću sa svojstvima pilinga.

Biooo jeeeeednom jedan sapunčić imena Caffe Latte 😉  Caffe Latte je piling sapun koji je dostupan u količini od 100 grama i sa poprilično dugim rokom trajanja (s obzirom da ne znam koji mu je datum proizvodnje, mogu vam jedino reći da je mu je rok trajanja duži od godinu dana i definitivno ćete ga potrošiti za to vrijeme :). Sapun se sastoji od sljedećih sastojaka:

SAM_1537

Maslinovo ulje, palmino ulje, suncokretovo ulje, ricinusovo ulje, ulje cimeta i ljiljana, ulje sezama, hidrolat krastavca, kava, natrijev hidroksid i eterično ulje mente i bora.

Prema riječima Loko Prirodne Kozmetike Caffe Latte namijenjen je izbacivanju toksina iz kože. Zrnca kave obavljaju blagi piling na koži skidajući pritom mrtve stanice, ostavljajući kožu mekom i čistom. Ulje sezama bogato je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, E i B, proteinima i kalcijem. Prirodni je antioksidans i pomaže u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. Vrlo je cijenjeno u ajurvedi, jer ima reputaciju da čisti organizam. Macerati ljiljana i cimeta u kombinaciji sa hidrolatom krastavca osvježavaju kožu, ostavljaju je njegovanom i što je najvažnije, čistom od toksina i nečistoće.

SAM_1538

Sapunčić je prošaranih nijansi boje kave (od boje nescafea pa sve do boje prave turske kave :D) i njegov vizualni identitet odgovara njegovoj mirisnoj komponenti. Blagi miris kave se lijepo širi licem nakon što ga mokrog utrljamo u kožu. Miris brzo nestaje, ne zadržava se na koži, ali je definitivno lijepa promjena za razliku od svih slatkastih ili citrusnih nijansi ostalih umivalica. Sapun je poprilično oštar na dodir, no nakon što ga stavimo pod vodu i zapjenimo, lijepo klizi po licu, ne izaziva iritacije i mislim da bi odgovarao svim tipovima kože. Ponekad ga koristim kao klasičnu umivalicu – mokri sapun dobro istrljam među dlanovima i nanosim samo pjenu na lice. Pri ispiranju nema bojazni ako vam malo sapunice uđe u oči, jer ne izaziva svrbež, crvenilo i osjećaj peckanja kao velika većina proizvoda.  Ukoliko koristim sapun u svrhu pilinga tada namočeni sapun nanosim direktno na lice i utrljavam ga u kožu. Kao što sam rekla, piling je grublji, no iako je moja koža izuzeeetno osjetljiva svejedno jako dobro reagira na njega. Jedini proizvod s kojim ga mogu usporediti, s obzirom na kvalitetu, je Lushov piling Dark Angel o kojem  možete čitati u sljedećem linku, ali opet, kada bi to bila utrka, Caffe Latte bi s uvjerljivom prednošću pobijedio. Osim što se može koristiti kao 2 u 1 proizvod i što je cjenovno puuuuno pristupačniji od Lush-a, jedna jako bitna stvar je i to što nakon korištenja ne ostavlja umivaonik u hororifičnom neredu kao Dark Angel. Osim navedenih prednosti, Caffe Latte izvrsno odrađuje svoj posao i stvarno uklanja mitesere i sprječava njihovo ponovno nastajanje. Kada samo koristila Dark Angel, mislila sam da je to maksimum i da je to najviše što neki proizvod može djelovati na mitesere na nosiću i bila sam zadovoljna rezultatom bez obzira što nije bio savršen. A sada kada sam probala Caffe Latte mogu potvrditi da se koža ipak u potpunosti može riješiti tih malih napasti :) Koristim ga jednom do dvaput tjedno zadnja tri mjeseca i moj nosić je napokon bez ijednog mitesera tako da ću definitivno i dalje nastaviti s korištenjem :). Koža je čišća, zdravijeg izgleda i napokon bez crnih točkica. Preporučam!

Cmok cmok svimaa! :*

1700415208442114211114

*PR proizvod