Već neki dan sam izrazila na Facebook Page-u The Meadow of Beauty svoje oduševljenje Bourjois La Laque lakom za nokte u nijansi Chair et tendre 2 i moja fasciniranost ne jenjava i zato sam odmah odlučila natipkati recenziju :).

Naime, lak sam kupila prije dva tjedna i iako je to poprilično kratak rok za testiranje proizvoda, mislim da se na laku za nokte može procijeniti njegova kvaliteta i postojanost već pri prvom nanošenju. Kako sam nedavno potrošila svog miljenika Essie Urban Jungle, cijelo vrijeme sam razmišljala kako bi bilo najpametnije držati se provjerenog i napraviti web narudžbu za novog ljepotana, a kad ono.. sasvim slučajno mi zapela za oko ova Bourjois-ova divotica. Nećkala sam se i nećkala, ali toliko me ova divna nude boja očarala na prvu da sam morala riskirati i mogu vam odmah reći da nisam nimalo požalila što se boje i kvalitete tiče, a još sam pri tome i ušparala s obzirom da su Bourjois lakovi cjenovno pristupačniji od Essie.

bourjois

Bourjois La Laque linija lakova za nokte pripada posljednjoj Bourjois kolekciji koju čine dvanaest različitih nijansi. Osim posebnih nijansi karakterizira ih i neklasično pakiranje. Bočica je oblika trostrane prizme sa jednom zaobljenom stranicom što samom pakiranju daje posebnu dozu intrigantnosti i odvlači vam pogled od ostalih standardnih pakiranja. Lak je pakiran u staklenu bočicu od 10 mililitara i na njemu nije naznačeno koliki mu je rok trajanja niti popis sastojaka.

SAM_1657

Kistić je dovoljno dugačak, srednje gustoće i debljine. Trokutasti oblik poklopca lijepo leži u ruci i lagan je za baratanje. Za prekriti lakom cijeli nokat potrebno je proći po noktu dva puta da bi se obuhvatila cijela površina. Lak je puderasto roze boje i mislim da bi najbolje odgovarao osobama svjetlije puti jer daje dodatnu dozu profinjenosti i elegantnosti. La Laque se može ponositi razinom pigmentiranosti jer već jedan sloj daje jačinu boje istovjetnoj kao i u samom pakiranju, no za pravi efekt i perfektnu jednakost potrebno je ipak nanijeti dva sloja.

Osim izvrsne pigmentiranosti, ovaj lak je i jako dobre trajnosti i visokog sjaja. Uz svakodnevno obavljanje kućanskih poslova, La Laque lak je izdržao punih pet dana što smatram uspjehom, jer velika većina nakon već tri dana pokazuju svoje  znakove slabosti – nestaje onaj početni sjaj i opadaju dijelovi laka pri vrhu nokta. Kao jedini, ajmo reći, minus mogu navesti činjenicu da je lak malo rijeđe konzistencije pa je potrebno ili vrlo brzo nanositi lak da se ne slijeva veća količina laka na nokat i pri tome stvara nejednak sloj ili detaljnije ‘ocijediti’ lak na grlo bočice kako bi se lakše moglo baratati s  kistićem. Sumarno gledajući, lak je izvrstan i mislim da bi trebao biti dio beauty kolekcije svake žene koja voli lakirati noktiće ;). Mislim da s ovom kupnjom definitivno nećete požaliti :)

SAM_1655

Tipkamo se ponovno  sljedeći vikend kada će vas na blogu čekati nova recenzija, a do tada vam šaljem hrpu cmokica i podsjećam vas da pratite The Meadow of Beauty na Facebook-u ;).

Pusa svimaaa!

1700415208442114211114