Pozdrav svima :)

Napokon krećem s tipkanjem novih postova i trudit ću se biti ažurna i držati se rasporeda. Trenutno je u planu objavljivanje postova jednom tjedno. Znam znam, ispočetka sam pisala i po tri posta tjedno, ali povećao mi se obujam poslovnih obveza, a slobodnog vremena je sve manje i manje.  Stoga sam odlučila više se fokusirati na kvalitetu, nego na kvantitetu i vjerujem da ćete i vi same biti zadovoljne ovakvim konceptom. Ukoliko me još do sada niste pratile, mogu vam reći da je već skoro godinu dana prošlo od formiranja bloga, a u međuvremenu se testiralo mnogo kozmetike, sklopilo odličnih suradnji i upoznalo super simpatičnih kolegica blogerica koje su me odmah na prvu oduševile. Nadam se da vam se sviđa novi dizajn The Meadow of Beauty stranice i ukoliko još niste sudjelovale u darivanju povodom svečanog “otvaranja” nove domene i rebrendinga bloga do 16. listopada možete se prijaviti na giveaway u suradnji s GiV-a designom. Više o samom darivanju možete saznati na sljedećem linku.

Kako je The Meadow of Beauty blog uvijek bio više posvećen preparativnoj kozmetici, nego dekorativnoj (zato što smatram da je zdrava i njegovana koža/kosa/nokti ključ ljepote i da je potrebno više pažnje skrenuti na adekvatnu njegu, nego “maskirati” se dekorativnim proizvodima), ovaj put sam odlučila napisati prvu recenziju o laku za nokte. Obožavam lakirati nokte i do prije nekoliko godina uvijek sam morala uskladiti boju noktiju s odjevnom kombinacijom, ali sada je to ipak malo drugačije :). Omiljeni lak za nokte mi je definitivno bez konkurencije Essie Urban Jungle (neutralna bijela) i uz njega trenutno koristim još 3 laka: Max Factor Max Effect u nijansi O1 Ivory (zlatna nijansa), L’Oreal Paris Infallible Nail Polish u nijansi Fuchsia For Life (nažalost, naziv laka nema veze sa samom bojom u bočici koja je klasična crvena) i treći lakić na listi je Essie Too Taboo o kojem ću danas pisati.

SAM_1559

Essie Too Taboo je lak iz Neonske kolekcije 2014. Too Taboo je kupljen za vrijeme boravka u Kanadi i kao što već vjerojatno znate, Essie prilagođava kistić za nanošenje s obzirom na tržište gdje se lak distribuira. U ovom slučaju, kistić je dosta tanak i ne mogu reći da je baš najsretnije rješenje, no nije da otežava samo nanošenje laka, iako preferiram deblje kistiće. Lak je pakiran u staklenu bočicu od 13,5 ml s plastičnim čepom s kistićem.  Nakon otvaranja, rok trajanja mu je 24 mjeseca.

SAM_1558

Lak je dovoljno gust, lijepo se razmazuje i već u prvom premazu boja lijepo prekriva nokat, no za potpuni efekt definitivno je potrebno nanijeti bar 2 sloja laka kako bi boja poprimila pravi intenzitet. Too Taboo lak karakterizira odvažna boja fuksije bez ikakve primjese neonske boje, tako da, po meni, lak neopravdano pripada Neonskoj kolekciji.

SAM_1510

Obožavam boju fuksije tako da sam, što se tiče same boje, ovim lakom oduševljena. Odlično izgleda, podiže svaku kombinaciju, a moguće ga je nositi u svim godišnjim dobima jer se vrlo lako stapa u svijetlijim-šarenijim pa tako i u tamnijim outfitima. No, početnom oduševljenju tu dolazi kraj, jer je ovaj Essie lak poprilično loše postojanosti. Već nakon dva dana nošenja počinje se lomiti na vrhovima noktiju i već otpadaju cijeli komadići laka. S nadlakom sam mu uspjela produžiti trajanje na mizerna tri dana, nakon toga je pod obavezno potrebno skidanje laka jer izgleda izuzetno neuredno. Ta činjenica me izuzetno razočarala jer još do sada nisam imala takvo iskustvo sa Essie lakovima, dapače, svi su bili izvrsne kvalitete i postojanosti čak do sedam dana. Iz tog razloga definitivno više ne bih se odlučila na kupovinu Too Taboo Essie laka, jer u ovom slučaju ne predstavlja vrijednost za novac.

Koji su vaši omiljeni lakovi za nokte? Da li je i vas neki Essie lak razočarao?

1700415208442114211114