Čitajući postove blogerica na temu “Koje proizvode ne koristim i zašto” uvidjela sam da velika većina žena ima strah od korištenja uvijača trepavica :D. Iako sam i sama godinama zazirala od te paklene metalne sprave za mučenje za koju sam imala osjećaj da će mi oko iskopati i da će mi otpasti sve trepavice nakon nekog vremena korištenja :D. Ugledavši ovaj putni plastični primjerak Sonia Kashuk uvijača trepavica, odlučila sam mu dati šansu i vidjeti koliko to sve stvarno ima smisla i da li je korištenje uvijača trepavica zaista neophodno ukoliko želim imati savršene trepavice.
Sonia Kashuk uvijač trepavica je inovativnog dizajna, nimalo zastrašujućeg izgleda ;), a i vrlo je praktičan za putovanja pošto je slopiv i nije ga toliko nezgrapno spakirati kao klasični metalni uvijač. SK uvijač je izrađen od crne čvrste plastike i kad je sklopljen, stvarno je majušan, poput veličine ruža je što uvelike olakšava njegovo pohranjivanje čak i u kozmetičkom ormariću. Vrlo lako se sklapa, a još jednostavnije se koristi :).
Iako su moje trepavice prirodno poprilično uvijene, svejedno sam željela dodatno “otvoriti” oči kako bi izgledale veće, podignuti trepavice i dobiti neki uredniji look. Uvijač trepavica koristi se prije nanošenja maskare i tako nema opasnosti od ispadanja trepavica. Uvijanje trepavice je definitivno preporučljivo raditi ispred ogledala i biti mirne ruke. Prvo zahvatimo područje kod korijena trepavica i čvrsto pritisnemo uvijač, držimo kakvih 5 sekundi. Moram napomenuti da stvarno nema potrebe za strahom da ćemo zahvatiti kapak, jer je doslovce nemoguće tako nešto izvesti i budite bez brige, sigurno niste takav baksuz ;). Nakon što smo uvili trepavice kod korijena pomičemo uvijač na sredinu trepavica te ponovno ponovimo postupak. Završno još uhvatimo trepavice na vrhovima i još jednom pritisnemo na nekoliko sekundi.
Konačnim rezultatom sam izuzetno zadovoljna, trepavice su urednije, maskara se ljepše nanosi i daje veću otvorenost oku. Prije mi je bilo nezamislivo svakodnevno koristiti uvijač trepavica, no s vremenom sam se toliko navikla na njega i efekt koji daje da jednostavno više ne prođe dan, a da ga ne koristim :). Svakako preporučam da se ipak okuražite i okušate u korištenju uvijača trepavica, jer definitivno nećete požaliti ;).

Prije                                                                                Poslije
Sonia Kashuk Deluxe Mini Travel Eyelash Curler dostupan je u ebay-u po cijeni od oko 17 $.
Koristite li i vi uvijač za trepavice ili je strah ipak prevladao i uvijač čuvate na sigurnom mjestu duuuboko, duboko u ladici? 😉
P.S. – Avon Lady darivanje traje do 1. travnja tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju ;). Sretno!