Čišćenje lica je jedan od najvažnijih koraka svake rutine njege kože. Kako bismo kožu održavali zdravom i lijepom, potrebno je pružiti joj temeljito čišćenje koje je u završnici popraćeno s potrebnom dozom hidratacije. Ne kaže se uzalud da koža pamti, a i uzrečica “Pitat’ će starost što je radila mladost” u ovom slučaju također ima smisla ;). Svi olako gledamo na kožu, ne slušamo dovoljno svoj organizam i što nam on poručuje pa tako u konačnici trošimo više i vremena i novaca na sanaciju određenih kožnih problema, nego na njihovu prevenciju.
Istina je da se neće ništa dogoditi ukoliko jednom ne skinemo šminku s lica, iako ja smatram da nikada ne možemo biti toliko umorni niti biti u tolikoj žurbi da se ne pobrinemo za svoju kožu i damo joj da diše.  No, ukoliko praksa neskidanja šminke je učestala ili nije temeljita, nakon nekoliko godina sigurno ćemo uvidjeti rezultate nedovoljne brige o koži kao što su ranija pojava bora, izbrazdanost lica, čepljenje pora i nakupljanje mrtvih stanica. Šteta što je reakcija na neskidanje šminke odgođena i što nije instant, jer vjerujem da bi se vrlo vjerojatno više djevojaka/žena posvetilo pravilnom čišćenju kože lica kada bi se odmah drugi dan probudile s nekom reakcijom na koži.
Pravilno čišćenje lica podrazumijeva temeljitu i redovitu jutarnju i večernju njegu koja se sastoji od dvije faze:
1. površinsko uklanjanje nečistoće/makeup-a,
2. uklanjanje štetnih tvari koje se nalaze u dubljim slojevima kože.
Prije no što sam počela koristiti Lush Ultrabland čistač kože lica, koristila sam Bioderminu micelarnu kojom sam bila izuzetno zadovoljna, ali ipak sam poželjela probati nešto novo i što je u manjem, a i praktičnijem pakiranju. Kako puno putujem s vremenom sam počela preferirati proizvode u krutom stanju radi straha od prolijevanja i oštećivanja ostalih proizvoda, tako da kada sam saznala za Ultrabland, jednostavno sam morala isprobati taj proizvod, jer je zadovoljavao sve moje uvjete – kompaktnost pakiranja, krutost samog proizvoda i naravno najbitnije učinkovitost.
Lush Ultrabland čistač kože lica pakiran je u plastičnu crnu (tipičnu Lush-ovu) teglicu, dostupan je u količini od 45 g i 100 g. Za 100 g proizvoda je potrebno izdvojiti 140,00 kn, dok za 45 g 79,00 kn. Iako se cijena čini poprilično visokom, pri svakom čišćenju lica potrebno je upotrijebiti izuzetno malo proizvoda, tako da će vam proizvod trajati i trajati. Meni osobno količina od 45 g traje godinu dana, a sam rok trajanja proizvoda je godinu i tri mjeseca. Inače, volim Lush politiku o ekološku osvještenost, tako da ukoliko skupite 5 Lush posudica ili tuba, na poklon ćete dobiti masku za lice tako da ako volite i često koristite Lush-ove proizvode, ovo je odlična kompenzacija :).
Utrabland čistač kože služi za uklanjanje nečistoća koje su se skupile tokom dana i ujedno i za skidanje šminke s lica. Svijetlo žute je boje i konzistencije poput maslaca. Sadrži blagotvorne sastojke kao što su bademovo ulje, ružina vodica i pčelinji vosak. Ulja nježno čiste kožu, a osim površinski, djeluju i dubinski. Osim za čišćenje lica, Ultrabland može se koristiti kao krema kako biste koži vratili balans.
 
Sastojci:
bademovo ulje (Prunus dulcis)ružina vodica (Rosa damascena)pčelinji vosak (Cera alba)med (Honey)svježi ekstrakt perunike (Iris florentina)glicerin (Glycerine)apsolut ruže (Rosa damascena)tinktura benzojevca (Styrax benzoin),metilparabenpropilparaben (Propylparaben).
 
1. Lice sa šminkom, 2. Lice s razmazanim Ultrablandom , 3. zadnji korak: Skidanje nečistoća vlažnom blazinicom
(Za potrebe fotografiranja i demonstracije na lice je nanesena BB krema, vodootporni eyeliner u debljoj liniji, jedan sloj maskare i ruž).
 
Da bi ste skinule nečistoću s lica potrebno je malu količinu “maslaca” prstima razmazati po cijelom licu, dobro umasirati kružnim pokretima kako biste otopile svu šminku, posebice obratite pažnju na oči. Nakon toga namočimo blazinicu u toplu vodu te tako odstranimo nečistoću s lica. Ponovimo postupak sve dok blazinica ne bude u potpunosti čista. Ultrabland u jednom nanosu odstranjuje šminku s lica i sa usana, no za oči (skidanje maskare/sjenila/olovke/tuša) potrebno je, nakon prvog brisanja blazinicom, ponovno nanijeti malo proizvoda na područje očiju, istrljati te opet obrisati vlažnom blazinicom sve dok ona ne postane čista. Ultrabland nakon odstranjivanja makeup-a kožu ostavlja mekom, glatkom i podatnom. Sviđa mi se kako nimalo agresivno ne djeluje na kožu, ne izaziva nikakav osjećaj peckanja na licu ni očima, a odlično obavlja svoj posao. Kao jedini minus mogla bih navesti činjenicu da ipak makeup s očiju ne skida od prve, no s druge strane istina je da se nisam još susrela s nekim proizvodom za odstranjivanje šminke da vodootporni tuš i maskaru odstrani s prvim prelazom blazinice. 
 
Nakon što očistim lice od makeup-a s Lush Ultrabland čistačem kože lica, dodatno nanosim na kožu Avene sindet za čišćenje kože s dodatkom cold kreme ili koristim Neutrogena Wave vibriralicu kako bih u potpunosti i dubinski uklonila svu prljavštinu. Na kraju još očistim lice tonikom kako bih odstranila s lica kamenac iz vode i kako bih bila sigurno da sam dobro isprala prije naneseni proizvod na lice, zatim nanosim hidratantnu kremu. I tako završava moja dnevna njega kože lica :). Sve u svemu, smatram da je Lush Ultrabland proizvod vrijedan pažnje. Praktičan je za putovanja zbog nemogućnosti prolijevanja, odlično otapa i skida šminku, a i jako dugo traje. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom i definitivno ću ga ponovno kupiti :).
 
Koji su vaši omiljeni proizvodi za skidanje šminke? Jeste li probale Lush Ultrabland?
 
P.S. – L’ah darivanje traje do danas (25. veljače) 23.59 h tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju 😉