Kako će ovaj mjesec biti tri mjeseca kako je blog aktivan, a i moj 28. rođendan (da, i mene već zub vremena nagriza ;), odlučila sam u suradnji s L’ah nakitom organizirati vam jedno darivanje!

Prvo, kratki osvrt na blog :). Stvarno sam u potpunosti osupnuta reakcijama na blog, a i samim statističkim podacima! U manje od tri mjeseca, blog je skupio preko 200 Facebook like-ova i bio pregledan skoro 10 000 puta! Oduševljena sam! :) Nimalo se nisam nadala da će The Meadow of Beauty dobiti toliko pažnje među čitateljicama i zato vam se iskreno zahvaljujem na tome :). Mnogo je blogova aktivno, od granično profesionalnih pa do početničkih, no svaki bloger očito ipak uspije naći svoju publiku. Još jednom vam hvala na divnim komentarima i čitanju, vjerujem da ćete i dalje nastaviti pratiti The Meadow of Beauty blog :*. Nadam se da vam se sviđa koncept bloga, što je uvrštena raznolikost tematike postova. Ukoliko imate nekih prijedloga ili savjeta, budite slobodne obratiti mi se putem komentara ili obrasca za kontak ;).

A što se tiče mog rođendana, eto, 25. veljače će biti već (ili tek – ovisno o tome da li je čaša polupuna ili poluprazna 😉 28. godina mog postojanja ;P. Život je nešto što nam se dogodilo i beskrajno je zanimljiv. U posljednje vrijeme prestala sam koristiti riječi poput “planirati” i “očekivati”, jer što sam starija to više vidim da se život nije poput new age literature kako postati sretan u samo 5 koraka. Život nam svaki dan servira nešto novo, bez pitanja i dopuštenja, na nama je samo da odlučimo hoćemo li ga živjeti ili samo postojati. Jedino u što sam sigurna je da jesam i da želim i dalje biti sretna! Oh yeah! :)
L’ah nakit

Sada krećemo s predstavljanjem jedne moje posebno drage prijateljice Slovenke Tine Lah. Kako sam već navela u Vintage Getaway postu, prije 4 godina sam radila u Narodnom muzeju Slovenije i živjela u Ljubljani. Tamo sam upoznala i stekla neke životne prijatelje, a jedna od njih je i moja kreativka Tina koja izrađuje nakit. Da ne duljim, krenuti ću odmah s mini upoznavanjem.

1. Ukratko predstavljanje

Moje ime je Tina Lah (30) i bavim se izradom nakita i ostalih dekorativnih predmeta koje sam objedinila pod tržišnom markom L’ah. Po zanimanju sam povjesničarka umjetnosti i radim u muzeju. Općenito me zanima me oblikovanje, a posebno stvaranje rukama, od nakita, odjeće, ukrasnih predmeta, i prostora. Strastvena sam igračica Tetrista, nerazdvojni smo već 20 godina, također sam velika ljubiteljica Mickey Mouse od kada znam za sebe :). Volim njegov dizajn – jednostavan i prepoznatljiv oblik i samo 3 boje.

2. Kako je došlo do same ideje izrade decoupage nakita?

Ispočetka sam izrađivala vrlo jednostavan nakit iz raznovrsnih drvenih perlica, a decoupage tehniku sam upotrebljavala kako bih ukrasila kutijice, okvire i slično. Zatim se jednog dana rodila ideja kojom sam združila drvene perlice i decoupage. Prvo sam radila nakit s kolegicom, a od 2012. imam vlastitu trgovačku marku L’ah.

3.  Kakav sve nakit izrađuješ i gdje se može kupiti?

Izrađujem nakit koji je u osnovi drven, a ukrašen decoupage tehnikom. Također izrađujem nakit iz gline ili podobnih materijala, koji potom bojim ili ponovno dajem decoupage izgled. Radim ogrlice, narukvice, broševe i naušnice. Ogrlice imaju satenske vrpce ili vrpce od tila koje je moguće svezati na željenu dužinu. Ponekad kombiniram biserne perle (ne, nisu prave 😉 i drvene kako bih postigla elegantniji stil. U svoju ponudu sam uključila i božićni asortiman, odnosno unikatne božićno – novogodišnje kuglice za bor, no imam u planu dodatno proširiti ponudu.

4. Gdje je moguće kupiti nakit?

Nakit možete kupiti tako da me kontaktirate u inbox putem L’ah Facebook Page-a ili ukoliko se nađete u Sloveniji, svratite u trgovinu Pokrajinskog muzeja Ptuj-Ormož u Ptuju i u trgovini Židana Marela u Kranjskoj Gori.

5.  Da li je moguća internet narudžba i dostava u Hrvatsku? Kolika je cijena dostave?

Najbolje je da mi se javite preko Facebook Page-a u inbox i sve ćemo se bez problema dogovoriti :). Dostava u Hrvatsku je moguća i cijena nije previsoka, ovisno o težini, a maksimalno iznosi 5 eura. Također, moguće je plaćanje pouzećem kada vam nakit stigne na kućnu adresu :). 

6. Koja ti je omiljena ogrlica i zašto?


Imam dvije omiljene varijante: crna (različitih uzoraka), jer sam uglavnom svakodnevno od glave do pete obučena u crno. Druga najdraža ogrlica mi je mornarska :). Volim taj stil, jednostavno, a jako efektno, kao stvoreno za ljeto! Općenito volim taj stil, jer me podsjeća na more, godišnji odmor i slobodu.
7. Kakav makeup preferiraš?

Pošto volim spavati i uvijek žurim na posao, ujutro imam vremena samo nanijeti maskaru i crnu olovku. Često koristim crveni ruž kako bih oživjela malo svoj jutarnji zombie look. Inače mi se najviše sviđa klasika: crni eyeliner i crveni ruž, ponekad i sjenilo s blagim shimmerom. Općenito smatram da se šminkom treba naglasiti određeni dio lica, a ne u potpunosti ga transformirati. U zadnje vrijeme najviše koristim prirodnu kozmetiku (preparativnu i dekorativnu), kupujem je u trgovini Orca u Ljubljani.

8. 5 omiljenih makeup proizvoda bez kojih ne možeš


Hm..maskara (100% Pure prirodna maskara), olovka za oči (100% Pure), crveni ruž (100% Pure, nijansa Cabernet), rumenilo (Alima Pure) i balzam za usne (Hurraw! -Moon Balm i Black Cherry Tinted Lip Balm ). Ups, nabrojila sam ih 6 :D.

Za kraj sam vam u suradnji s L’ah nakitom pripremila jedno prekrasno darivanje povodom svog rođendana u kojem možete osvojiti “filmsku” ogrlicu s Audrey Hepburn, Marlyn Monroe i ostalim glumačkim legendama :).Kako možete osvojiti nagradu?
Potrebno je ispuniti 2 sljedeća uvjeta
1. U komentarima odgovorite na pitanje: Koji je vaš omiljeni film?
2. + lajkajte Facebook Page The Meadow of Beauty i L’ah.
  • darivanje je otvoreno za čitateljice iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije,
  • sudjelovati u darivanju možete do 25. veljače 2015. 23.59 h,
  • dobitnica će biti objavljena 26. veljače na Facebook Page-u The Meadow of Beauty i na blogu 27. veljače 2015.
Sretno svima! :*