Inače već dosta dugo mjerkam tako hvaljene Thayers tonike i nikako da ih naručim. Nisam disciplinirana, iako planski kupujem, no uvijek tonik nekako smetnem s uma i kada dotaknem dno postojećeg tonika, samo na brzinu pohrlim u trgovinu po drugi. Istina je da još uvijek nisam pronašla svoj “THE” tonik, ali nadam se da će potraga uskoro završiti.

Godinama sam koristila Lush-ov tonik i koža mi se s vremenom zasitila. Potom sam se prebacila na Cera di Cupra koji je samo nakon 2 tjedna upotrebe završio u smeću, jer me nakon nanošenja izuzetno peckala i zatezala koža. U konačnici sam se prebacila na Burt’s Bees tonik, ali opet lijenost internet naručivanja je napravila svoje tako da sam na kraju sasvim nasumično, bez prijašnjeg traženja recenzija na beauty blogovima, kupila L’Erbolario mirisnu vodicu od kamilice.
Od L’Erboliario kozmetike sam koristila samo kremu za sunčanje i stick i bila sam baš oduševljena kvalitetom. Napokon i ja uspijevam preživjeti ljeto bez opeklina ;). No, vratimo se mi na tonik. Sudeći prema svojim prijateljicama od kojih rijetko koja koristi tonik, pretpostavljam da i među vama čitateljicama ima dosta onih koje preskoče ovaj bitan korak pri pripremi kože za daljnju njegu. Tonik vlaži kožu, omekšava je i sprječava njeno isušivanje, uklanja kamenac nakon umivanja, vraća prirodnu kiselost koži, uklanja ostatke mlijeka za čišćenje i služi kao podloga za nanošenje kreme, seruma i ostalih preparata za hidrataciju kože. Tonikom se ne skida šminka, nanosi se blazinicom ili vatom na očišćeno lice i vrat.
L’Erbolario tonik je pakiran u tamnu staklenu bočicu od 200 ml koja se isporučuje u kartonskoj ambalaži. Ispod plastičnog čepa nalazi se plastični dozator, odnosno poklopčić s malom rupicom kako bi se lakše moglo kontrolirati “izlijevanje” proizvoda iz staklenke. Bočica sama po sebi je poprilično masivna i dosta teška. Moram odmah napomenuti da koliko god me veseli staklena ambalaža, s druge strane je ipak poprilično nepraktična, pogotovo ako često putujete i ne prebacujete proizvode u male bočice putnih pakiranja. Tonik je bezalkoholan i obogaćen odličnim hidratantnim faktorom. Nažalost, nesmotreno sam bacila kartonsku ambalažu ovog tonika, tako da vam ne mogu reći egzaktne sastojke ovog tonika. Na bočici pod sastojcima je navedeno sljedeće: destilirana voda kamilice, ekstrakt kamilice i hidratantni kompleks NMF. Rok trajanja tonika je 6 mjeseci od otvaranja.
L’erbolario mirisna vodica od kamilice namijenjena je hidrataciji suhe i vrlo osjetljive kože. Vrlo je blagog mirisa po domaćem čaju od kamilice, miris se ne zadržava na licu. Ta činjenica me izuzetno veseli, jer teško podnosim mirisnu dekorativnu i preparativnu kozmetiku za lice. Tonik je bezbojan i vodenaste konzistencije. Dozator odlično funkcionira i potrebno je jako malo proizvoda kako bi se tonik nanio na cijelo lice i vrat. Doduše, rijetko se sjetim nanijeti i tonik i kremu za lice na vrat, ali trudim se uvesti i taj “komadić sebe” u svoju rutinu njege ;). U istoj liniji možete pronaći i tonik od ružmarina (vodica mađarske kraljice) koji je namijenjen mješovitoj i masnoj koži.
Tonik nanosim ujutro i navečer nakon čišćenja lica. Navečer završavam njegu noćnom kremom, dok ujutro nakon tonika, ukoliko kasnije nanosim bb kremu, prije ne stavljam hidratantnu kremu na lice, jer je tonik sam po sebi izuzetno hranjiv i dovoljno hidratizira kožu da mi čak krema nije niti potrebna. L’Erbolario mirisna vodica lijepo tonira kožu, smiruje iritacije, ne izaziva “probleme” na licu i čini kožu glatkom i mekom. Baš sam zadovoljna ovim tonikom, no kako sam rekla i u početku, voljela bih probati Thayers tonike kako bih mogla napraviti nekakvu konkretnu usporedbu kvalitete, pošto su Thayers tonici toliko pozitivno recenzirani. Kao jedini minus ove mirisne vodice mogu navesti glomaznu ambalažu koja može biti problem svojom težinom i veličinom na putovanjima.
L’Erbolario mirisnu vodicu od kamilice možete nabaviti u:
po cijeni od 73,09 kn.
Što ste probale od L’Erbolario kozmetike? Koji je vaš favorit među tonicima? :)

P.S. – Vintage Getaway darivanje traje do 4. veljače tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju 😉