Eto, da i ja natipkam jedan light post s blagdanskom temom :). Pretpostavljam da se već lagano brusite na današnje kićenje bora i nadam se da ste jako dobrog raspoloženja, da vas ne budu nebitne sitnice izbacile iz takta..tipa..baš ova grana na boru krivo stoji  i eh, fali mi još jedna kuglica da bi bor bio savršen :P. Neću duljiti, sve ste se vjerojatno već načitale tekstova ove tematike, ali vjerujem da ćete podnijeti još jedan ;).

Najdraži božićni film?
Omiljeni božićni film..hmm..pošto sam velik zaljubljenik u animirane filmove od azijskih do Disney-a i Pixara, tako da će i ovaj biti te vrste :). Naravno, bez konkurencije, titulu najboljeg božićnog filma svih vremena odnosi Kako je Grinch ukrao Božić?. Fantastičan crtić s odličnom poantom! Već u samoj početnoj naraciji me osvojio sa sljedećim tekstom:
The Grinch hated Christmas! The whole Christmas season!
Now, please don’t ask why. No one quite knows the reason.
It could be his head wasn’t screwed on just right.
It could be, perhaps, that his shoes were too tight.
But I think that the most likely reason of all,
May have been that his heart was two sizes too small.
 
Otvaraš li poklone na Badnjak ili čekaš božićno jutro?
Eh, pokloni pokloni.. Ovako, moji roditelji su oduvijek bili jako nestrpljivi kada bi nam kupili darove i teško bi mogli čuvati tajnu, tako da bi "glavne" božićne poklone dobili već par dana ranije, dok bi nas na samo božićno jutro dočekale još dodatne sitničice pod borom :). S dečkom već imam drugačiji običaj, darujemo se baš na božićno jutro i to je prvo na meniju čim se probudimo, ja ko' neki mali klinac već od jutra počnem trčkarat' u pidžami i nestrpljivo skidat omote s poklona :D.
Imaš li najdražu božićnu uspomenu?
U biti svake godine bude nešto posebno interesantno u to vrijeme, zato što svi više vremena provodimo kod kuće, nego inače, tako da postoji velik broj divnih uspomena :). Meni možda jedna od najdražih sjećanja je kada sam bila mala, možda sam imala kakvih 4-5 godina..uglavnom, oduvijek me ružičasta boja izuzetno privlačila i taman sam zagledala na boru kod obiteljskih prijatelja rozu ptičicu i naravno, morala je biti moja :D. Pružala sam ručice sve više i više, aliii ptičica je bila još uvijek izvan mog dohvata..i onda sam lijepo poskočila, uspjela je uhvatiti, ali zajedno s njom povukla sam i bor sa sobom tako da je fino me cijelu poklopio na pod :D. Bilo je veselo, nema što, ali najbitnije je da mi je ta "ulovljena" ptičica još uvijek doma, na sigurnom, oooo da :P.
 
Koje bi mjesto posjetila za Božić?
Definitivno bih željela posjetiti Moskvu, mislim da je to idealan grad za proslavu Božića i općenito za doživjeti pravu zimu :). Nadam se da će mi se ta želja u narednih nekoliko godina i ostvariti :).
 

 

 
Kada si saznala da Djed Mraz ne postoji?
Nikada, odbijam tu činjenicu :D. Ja znam da on postoji i tu uopće nema govora ;).
Najdraža blagdanska hrana?
Mislim da je to u današnje vrijeme jako teško izdvojiti, jer su prošla vremena kada je vrijedila doskočica "Ima svega kao na Božić". Konzumerizam je napravio svoje i time su određene stvari izgubile smisao. No, izbacimo mi ekonomistu u meni bar na tren :P. Kao omiljenu blagdansku hranu mogla bih pod slatko izdvojiti  nešto tipa vanil kiflica i gingerbread man-a, nešto konkretno poput sarme 😀 .
 
 
Najdraži božićni poklon?
Eh, to mi je stvaaaaarno jako teško za odlučiti..svake godine je bilo nešto jako lijepo i posebno tako da ću onda ipak spomenuti prošlogodišnje poklone, pošto su mi još uvijek aktualni ;). Od roditelja sam dobila dugo željenu Guess ogrlicu, a od dečka prefantastičan parfem :). Baš sam tipično žensko, jelda.. kako me je lako kupit' :P.
 
Najdraži božićni miris?
Miris..hmm..miris kuhanog vina s klinčićem 😀 ili miris friško pečenih kolačića, iako me miris kolača osvaja cijele godine :D. Što se tiče eteričnih ulja, zimi najčešće koristim naranču i cimet, definitivno najdraži miris..u potpunosti klasik. A uz sve te opojne mirise, moram spomenuti i svoj omiljeni zimski parfem Burberry Body. Elegantan, ženstven, puderast, voćno - cvjetne kompozicije..ma savršen! :).
 
 
 
 
 

Imaš li božićnu tradiciju?
Pa u biti ne..možda je samo tog dana više izražena muško-ženska podjela poslova 😛 .. muškarci kuće stavljaju bor na stalak, unose ga u kuću, dok žene prtljaju još završno oko kolačića, uređenja kuće, finiširaju preobilan ručak i slično. Praktički oduvijek ja sama kitim bor, jer sam prevelika picajzlica pa svaku kuglicu odmjereno i planski stavljam na određenu grančicu bora ;).
Što se nalazi na vrhu tvog bora?
Na vrh bora uglavnom zakvačim kraj lampica tako da mi jednomjerno od samog vrha padaju prema dolje i uz to ide zlatni zvončić na vrh s crvenom mašnicom :). No, ove godine mislim da će bor biti u srebrnoj kombinaciji tako da još nisam odlučila da li će zvijezda ili opet neki veći zvončić ići na vrh ;).
Koji si poklon kao dijete jako željela, a nikada nisi dobila?
Čim se sjetim, odmah me srce zaboli i stare traume se probude :P. Šalim se :). Ah,  kako sam još kao mala bila velik zaljubljenik u pse i u animirani film i knjigu 101 Dalmatiner, željela sam si plišanog Ponga :D. Nažalost, u to vrijeme kada je to bilo aktualno, u RH nije bila baš neka ponuda Disney igračaka, a ja nisam htjela običnog dalmatinera, nego baš original..ha možda ih je i bilo pa su me moji roditelji malo i muljali, tko će ga znat' ;). Druga stvar, isto se radi o plišanoj igrački i to o ET :). Iiii isto su mi rekli da toga nema kod nas za kupiti :D. Ma sad kad malo bolje razmislim, definitivno su mi lagali :P.
Koji je najbolji dio Božića za tebe?
Ma meni je sve super :D. Obožavam miris bora, lagano titranje lampica..baš me to sve nekako umiruje i uveseljava. Pisanje čestitki (da, još uvijek ih šaljem :D), izrada sock monstera za poklone klincima, šivanje filcanih ukrasa, ma sve mi je to tak odlično :). Bolje pitanje bi bilo koji dio mi ne odgovara, jer na to pitanje imam kratak i jasan odgovor :P. Božićne pjesme! Ne znam zašto, valjda sam i ja Grinch u duši, ali stvarno mi nikako ne šmekaju te pjesmice :D.

Eto, nadam se da niste zaspale tokom čitanja ovog teksta i da vam nogice već nestrpljivo cupkaju od neizvjesnosti što će vas dočekati pod borom ove godine ;).
 
Uživajte mi u današnjem danu i predstojećim blagdanima! 

Cmoks :* 

 

Fotografije od 2.-6. su preuzete s interneta.