Nastavljamo s VIKEND POST kategorijom u kojoj ću vam na tjednoj bazi natipkati jedan jednostavan receptić s brzom pripremom, ponekad ću postu pridružiti i video tutorial kao i ovaj put :) Vjerujem da vam se sviđa nova rubrika i da će vam odgovarati kratki predah od kozmetike 😉
U ovom postu podijeliti ću s vama svoj omiljeni recept za muffine. Za taj sočan slatkiš nije vam potrebno nikakvo specijalno kulinarsko umijeće i rijetko kad možete pogriješiti s njime. Slažem ih često, uglavnom u nedostatku inspiracije, kada sam u gužvi ili kad se samo zaželim slatkog 😀 Redovito ih radim sa sezonskim voćem, a u nedostatku istog, koristim smrznuto voće.

Ovaj put sam radila muffine s domaćim smrznutim malinama i aronijom, no navedeno možete zamijeniti i ribanim jabukama uz dodatak žličice cimeta, kupinama, bananama i slično.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

 

 • 3 jaja,
 • 150 g šećera,
 • 150 g maslaca,
 • 150 g oštrog brašna,
 • 150 g čokolade za kuhanje (rastopljene),
 • 185 g malina,
 • 15 g aronije.
Priprema:
 1. Maslac ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi, narezati ga na tanke ploške i pomiješati sa šećerom.
 2. Miksati na srednjoj brzini cca 3 minute sve dok se maslac i šećer ne povežu, zatim dodati jaja i brašno te nastaviti miksati.
 3. Rastopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici te uliti u već postojeću konzistentnu masu. Miksati dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu.
 4. Na kraju umješati maline i aroniju kuhačom.
 5. Smjesom napuniti kalupe za muffine (preporučam silikonske).
 6. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i staviti kolačiće da se peku oko 20 min.
I to bi bilo to! Za detaljniji pregled koraka pripreme muffina škicnite video i nagovorite svoje “bolje” polovice da se i oni prihvate kuhače 😉 U videu pogledajte mog prijatelja Bornu kako se snašao u kuhinji 😉 (Opaska: u videu su rađeni muffini s kupinama, ne malinama ;))

Nadam se da su vam kolačići ispali jednako ukusni kao i nama! 😀
Radite li i vi često muffine? Podijelite svoj recept na The Meadow of Beauty blogu :)