Pozdrav svima :)

Kako pomno pratim popriličan broj beauty blogova, odlučila sam i sama postati aktivna tipkačica recenzija različitih kozmetičkih proizvoda. Truditi ću se pisati redovito tako da svakako pratite novosti na The Meadow of Beauty blogu :)
Pa krenimo :)
Za početak bih izdvojila Pixi Large Lash maskaru (nijansa: Best Brown) bez koje mi teško prođe dan. Pixi by Petra je kozmetička marka porijeklom iz Velike Britanije i cilj im je naglasiti prirodnu ljepotu žene. Kako i sama smatram da dekorativna kozmetika treba prikriti sitne nepravilnosti i naglasiti glavne adute (a ne transformirati ženu do neprepoznatljivosti :D), definitivno sam se oduševila Pixi kozmetikom koja je ujedno njegujuća i pogodna za osjetljivu kožu – bez parabena i mirisa.

 

U moru ponude od uličnih drogerija do internet trgovina, nevjerojatno je da je poprilično komplicirano pronaći smeđu maskaru. Zbog izuzetno svijetlog tena te lješnjak smeđe boje kose i očiju, nekako mi više pristaje smeđa maskara koja se savršeno uklapa u makeup “no makeup look“.
Pixi Large Lash maskara dostupna je u dvije boje – crnoj i smeđoj.
Sadrži blagotvorne sastojke:
  • hranjiv vitamin E,
  • Pantenol za jačanje trepavica,
  • ekstrakt bambusa koji učvršćuje i pomaže zadržati vlažnost.

 

Pakirana je u svijetlozelenoj ambalaži, pomalo vilenjačkog oblika i u količini od 12 ml. Maskara posjeduje oversized gustu četkicu koja je izuzetno praktična i jednostavna za korištenje te nanosi maskaru na cijelu širinu i dužinu trepavica u samo dva poteza. Nakon nanošenja nije potrebno dodatno čistiti područje oko očiju jer se maskara ne preslikava. Odlično razdvaja trepavice, ne sljepljuje ih, daje im volumen i potpuno prirodan izgled. Također, kao plus definitivno treba spomenuti i veoma jednostavno skidanje maskare i neostavljanje popratnog panda efekta.

Natural look – Pixi Large Lash maskara

 

Apsolutno preporučam Pixi Large Lash maskaru te kao jedinu zamjerku navodim činjenicu da nije vodootporna tako da ponekad u “ekstremnijim” uvjetima (kiša, izljevi emocija i sl.) ostavlja minimalan trag ispod donjih trepavica. Stoga kao finalnu ocjenu maskare dajem -5/5.
Kvaliteta i količina maskare (inače je nekako više standardno pakiranje maskara 7 – 8,5 ml) definitivno opravdavaju cijenu. Maskara je dostupna na sljedećim stranicama:

 

Cijena joj se kreće između 100,00 – 120,00 kn.
Da li više preferirate klasične crne, smeđe ili pak maskare u boji? :)